Klik voor meer producten.
Er zijn geen producten gevonden.
Klik voor meer producten.
Er zijn geen producten gevonden.

3 redenen om meer peulvruchten te eten

door
3 redenen om meer peulvruchten te eten
  1. Rijk aan eiwitten

Rode bonen, witte bonen, adzuki- of mungbonen, groene, blonde of rode linzen, tuinbonen, flageolets, soja, groene erwten, kikkererwten of spliterwten, peulvruchten bevatten tussen 20% en 35% eiwitten en spelen een belangrijke rol in de voeding van sporters. Arm aan vetten maar echte bronnen van aminozuren die essentieel zijn voor het lichaam, vezels, vitaminen en mineralen, zijn ze van uitzonderlijke voedingskwaliteit.

 

  1. Een hulpmiddel bij gewichtsverlies

Rijk aan vezels en complexe koolhydraten, zijn peulvruchten zeer voedzame levensmiddelen die snel verzadigen. Ze hebben een lage glycemische index en worden langzaam verteerd. Het resultaat: meer controle over de hoeveelheden, een sneller gevoel van verzadiging en minder snacken. Een studie uitgevoerd in Canada heeft aangetoond dat een dagelijkse kom peulvruchten leidde tot een gewichtsverlies van 340g in zes weken. Een licht maar significant verlies!

 

3. Toegankelijk en goedkoop

Om alle essentiële aminozuren te verkrijgen, is het beter om peulvruchten te combineren met granen (rijst, gierst, quinoa, spelt). Ooit de basis van onze voeding, kunnen granen en peulvruchten eenvoudig dierlijke eiwitten vervangen en hebben ze het voordeel dat ze twee keer goedkoper zijn dan vlees. In blik, gedroogd of los verkrijgbaar, zijn ze gemakkelijk toegankelijk (supermarkten, biologische winkels, markten). Hoewel ze weinig behandeld worden met pesticiden, geef de voorkeur aan biologische varianten.

Tel: +33 1 48 43 67 20

Instellingen

Klik voor meer producten.
Er zijn geen producten gevonden.

Delen

Maak een gratis account aan om verlanglijsten te gebruiken.

Mijn account